30 april 2023

Trudy van Helmond

Erkenning grote verdiensten van Trudy van Helmond voor KBO Brabant.

Op de jaarvergadering 2023 van de KBO Kring Eindhoven heeft dhr. Leo Bisschops, voorzitter van KBO Brabant, de gouden  KBO speld met briljant aan Trudy van Helmond uitgereikt.

Trudy in  het najaar van 2022 terug getreden als voorzitter van de KBO Kring Eindhoven.  Leo Bisschops bedankt Trudy voor haar geweldige verdiensten voor de KBO. Verdiensten op het niveau van de individuele “hulpvrager”, de Afdelingen, de Kring en de hele Brabantse KBO.

Trudy is 11 jaar voorzitter van de Kring geweest en had de missie om de Eindhovense Afdelingen bij elkaar te krijgen en te houden. Voorwaar geen eenvoudige klus maar wel gelukt. Daarbij stond Trudy ook op de bres voor Eindhovense burgers die niet de (WMO) zorg kregen waar ze recht op hadden. Ze heeft de juridische strijd gewonnen.

Ze organiseerde de Lunterenweek waar mensen een ontspannen week hadden.

Ze zat in de SME, Eindhovens werkgroep tegen armoede.

Kortom Trudy is een boegbeeld in en voor de zorg voor kwetsbare senioren.