2 juli 2024

Co-Med – ouderen zonder huisarts

Huisartsenpraktijken Co-Med

Huisartsenpraktijken van Co-Med hebben hun faillissement aangekondigd. In Brabant gaat het om praktijken in Breda, Bergen op Zoom, Eindhoven, Tilburg en Helmond Brouwhuis. Dit betekent dat duizenden Brabanders zonder huisarts zitten. De stap brengt patiënten opnieuw in onzekerheid over wat dit voor hun zorg betekent.

Zorgverzekeraars zijn verantwoordelijk voor goede huisartsenzorg en hebben 20 juni jongsleden besloten om per direct een alternatieve oplossing in gang te zetten voor patiënten die ingeschreven staan bij Co-Medpraktijken.

Via de speciale website www.cz.nl/co-med worden patiënten van alle zorgverzekeraars op de hoogte gehouden. De informatie kan gedurende de tijd veranderen en per praktijk verschillen. De website wordt bij een verandering direct bijgewerkt.

Heeft u een zorgvraag en kunt u niet terecht bij een huisarts? Dan kunt u tijdelijk gebruik maken van Arene. Bel Arene op 088-2066866 van 8.00 – 17.00 uur of info@arene.nl . Ze zijn telefonisch lastig bereikbaar in verband met de lange wachttijd. Blijf ajb bellen. Arene is er om jou te helpen bij het vinden van een huisarts en om je toegang te geven tot de zorg die je nodig hebt. Meld je aan en laat je ondersteunen in jouw zoektocht naar een geschikte huisarts.

Arene biedt zorg op afstand en werkt samen met lokale huisartsen die fysiek onderzoek kunnen doen als dat nodig is.

Bekijk de website van Arene .